לכידת ציפורים ויונים
לכידת ציפורים ויונים
לכידת ציפור או יונה היא פעולה לא נחמדה המונעת מבעל הכנף את החירות שלו במיוחד אם המטרה היא לכלוא את הציפור או היונה בתוך כלוב קטן לצורכי שעשוע עצמאיים.
עם זאת לעיתים לכידת ציפור, יונה או כל בעל כנף אחר היא פעולה מחוייבת מציאות וזאת על מנת להציל את הציפור שנכנסה לדירה ולא יודעת כיצד לצאת אןו אם זו יונה שמקננת בתוך מפעל מזון או תרופות שלא יכול שיונה תסתובב ברחבי המפעל ותלכלך אותו בלשלת ותפגע בתהליך הייצור.
במקרים אלו חייבים ללכוד את הציפור / יונה ולהוציא אותה מהאזור בו לא ניתן לקבל את נוכחותן ושחררן בקרבת מקום וזאת רק לאחר איטום פתחי הכניסה למבנה.
פעולת הלכידה יכולה להיעשות באמצעות רשתות או מלכודות ויש צורך בהבנת הרגלי ההתנהגות של כל בעל כנף כמו גם את העדפות מזון וקינון וזאת על מנת לייעל את פעולת הלכידה ולבצע אותה במהירות וזהירות תוך שמירה על חיי הציפור.
פעולת הלכידה לא יכולה להיות כפעולה עצמאית ומחייבת אטימת פתחי הכניסה ובכך למנוע מציפורים אחרות לחדור למבנה ולהתחיל הכל מהתחלה.
במידה ונכנסו לכם ציפורים ,יונים או כל בעל כנף אחר לבית , עסק , מפעל אתם מוזמנים להתקשר ולקבל ייעוץ חינם ובמידת הצורך שירותי לכידה והרחקת יונים מקצועיים.
אלעד אורי – אגרונום ומדביר מוסמך